Ungdom – BEMÆRK endnu ikke opdateret!!!

FORÆLDER-BARN BADMINTON (MINITON)

For flere år tilbage havde klubben succes med miniton, som er badminton for børn i før-skole-alderen (3-6 år). Nu gentager vi succesen i ti uger fra uge 40 til uge 50 – ved succes åbner vi op for ti uger ekstra efter nytår.

Hvad er Miniton i STBK?

Miniton kommer til at forløbe tirsdag fra kl. 16.15-17.15 i ugerne fra uge 40 til uge 50 (uge 42 undtaget). Træning er for dig og dit barn, hvor vi vil forsøge med leg og træning, at styrke dit barns motorik, balance og holdfællesskabsfølelse. Vi vil introducerer både dig og dit barn til hvad badminton er og hvad det betyder at gebærde sig i en hal med andre. De første 45 minutters træning er med fokus på dit barn. Derefter får dit barn en velfortjent pause med frugt og saft, samtidige med at der er 15 minutters styrke-puls træning for dig.

Hvad koster det?
10 x miniton (45 min)
10 x styrke-puls (15 min)
10 x frugt og saft
Kr. 300

Træner og indmeldelse?
Katrine Burmann kommer til at stå for det i samarbejde med 1-2 af klubbens hjælpetrænere.
Kontaktinformation kan ses under afsnittet ”Bestyrelse og trænere”.
Du melder dig til ved at møde op på første træning tirsdag d. 2. oktober.


GRUPPE 1: NYBEGYNDER – U9

Hvert år starter et nyt ”kul” badmintonbørn, og for at de kommer godt fra start i badmintonsporten, tilbyder STBK en god introduktion, som vi kalder nybegyndertræning.

Hvad og hvem retter nybegynder træningen sig til?
Nybegyndertræningen er fra skolealderen 6 til 9 år, men derudover har klubben det princip at alle børn skal starte hos nybegynderne, da det er her man lærer mange elementære elementer ved badmintonsporten. Ældre børn vil dog efter et par træninger blive flyttet til en mere alderspassende træning.

Annes nybegyndertræning henvender sig til barnet, som er nysgerrig på hvad badminton er. Det er her man lærer at holde på ketsjeren, ramme fjerbolden, kende reglerne (både inden og uden for banen). Derudover arbejdes der til træningen med barnets motorik og forståelse for badmintonsporten.

Det sidste kvarter af hver træning foregår i hallens cafeteria, hvor klubben byder på et glas saftevand og lidt frugt.

Hvad koster det?
Træning foregår fredag fra 15.30-17.00, i perioden fra uge 34 2020 til uge 14 2021.

Går dit barn i SFO henter 2 af vores hjælpetrænere børnene fra SFO i Stubbekøbing kl. 15.00 og følger dem sikkert over til hallen. På den måde skal du ikke bekymre dig om, at skulle haste hjem fra arbejde, da vi sikre at børnene kommer SFO til træning i hallen.

Med i kontingentet får barnet tilbudt at komme med på ”Bogø-lejer” (badminton overnatning i september for STBKs nybegyndere, U11 og U13), ”Forælder-barn turnering”, ”Nybegynderturnering” og ”Mini-mesterskaberne” (som er et klubmesterskab, for klubbens yngste spillere).

Et kontingent til fredagstræningen koster 600 kr., derudover kan der være en egenbetaling på nogle af de ekstra tilbud, som bliver tilbudt løbende.

Træner og indmeldelse?
Anne Fløistrup har stået for STBKs nybegynder-træning siden år 2000, og har derfor en masse erfaring med at arbejde med ”nye” badmintonbørn. Anne har allieret sig på Kristine Pedersen (18 år), Amalie Svensson (19 år) samt en række hjælpetrænere: Sigrid, Julie, Rasmus og Jack.

Kontaktinformation kan ses under afsnittet ”Bestyrelse og trænere”.

Du melder dig til ved at møde op på første træning d. 24. august.

 

GRUPPE 2: U11-U13

Hvad og hvem retter nybegynder træningen sig til?
Gruppe 2’s træning henvender sig til de spillere, som netop er fyldt 9 år og har gået på nybegynder træningen i minimum en sæson.

Gruppe 2’s træning giver en bredere forståelse og udvikling af de tekniske slag og benarbejde på badmintonbanen. Med pædagogisk læren, hvor der er plads til et bredt niveau af spillere, forsøger vi at give den enkelte mulighed for at udvikle sig og der tilpasses alle øvelser, så de passer til den enkelte. Vi har fokus på leg og at det skal være sjovt at spille badminton, og det bliver det kun hvis vi 1) har det sjovt, 2) bliver motiveret, 3) føler en udvikling og 4) føler os som en del af et fællesskab.

Hvad koster det?

Gruppe 2 træner (perioden fra fredag i uge 34 2018 til fredag i uge 15): 

 • Onsdag: 15.30-17.00 
  • Amalie Svensson
  • Jack Olsen (hjælpetræner)
 • Fredag: 17.00-18.30
  • Anne Fløistrup
  • Jack Olsen
  • Anna, Nick, Nicklas, Magnus og Tabita (hjælpetrænere)

Det koster 995,- kr. pr. sæson (opkræves af 2 gange). Derudover kan der være en egenbetaling på nogle af de ekstra tilbud, som bliver tilbudt løbende.

Spillere fra gruppe 2, bliver sammen sammensat på nogle hold, som er ude og spille turnering rundt på Lolland-Falster ca. 1 gang om måneden. Der vil være en forælder, som er holdleder på hvert hold, og som har ansvar uddelegering af kørsel, tøj-vask mm.

Med i kontingentet er forskellige tilbud, både med og uden egenbetaling. Det drejer sig f.eks. om: 4 udvalgte stævner, holdturnering, ”Bogøtur”, ”Klubmesterskab” samt mange andre spændende ting.

Træner og indmeldelse?
Alle vores trænere er flere forskellige trænerkurser med i bagagen, som bidrager til at man kan se frem til en varieret træning med plads til alle.

Kontaktinformation kan ses under afsnittet ”Bestyrelse og trænere”.

Du melder dig til ved at møde op på første træning d. 24. august.

GRUPPE 3: U15-U17

Lolland-Falsters bedste uddannede ungdomstræner, Kim Vennegaard, står for gruppe 3’s træning.

Hvad og hvem retter nybegynder træningen sig til?

Gruppe 3’s træning er for de ”rutinerede” ungdomsspillere som er mellem 13 og 17 år. Der er fokus på trappetrinstræning, dvs. fokus på at udvikle den enkeltes potentiale til det yderste. Træningen indeholder masser af tekniske øvelser, fysiske udfordringer og spilforståelse (både teknisk og taktisk).

Hvad koster det?
Gruppe 3 træner (perioden fra fredag i uge 34 2018 til fredag i uge 15):

 • Onsdag: 17.00-18.30
 • Lige uger: Fredag 18.30-20.00 (Stubbekøbing hallen)
 • Ulige uger: Fredag 18.00-19.30 (Nr. Vedby hallen – se under afsnit ”Samarbejde med Storstrømmen-Kippinge badmintonklub”).

Det koster 995,- kr. pr. sæson (opkræves af 2 gange). Derudover kan egenbetaling på nogle af de ekstra tilbud, som bliver tilbudt løbende.

Spillere fra gruppe 2, bliver sammen sammensat på nogle hold, som er ude og spille turnering rundt på Lolland-Falster og/eller på Sjælland, ca. 1 gang om måneden. Der vil være en forælder, som er holdleder på hvert hold, og som har ansvar uddelegering af kørsel, tøj-vask mm.

Med i kontingentet er forskellige tilbud, både med og uden egenbetaling. Det drejer sig f.eks. om: 4 udvalgte stævner, holdturnering, julefrokost, 10 ekstra træninger hos seniorspillerne, ”Klubmesterskab” samt mange andre spændende ting.

Træner og indmeldelse?
Kim Vennegaard har haft ansvaret for vores ældste ungdomsspillere siden slutningen af 90erne. Kim har taget alle kurser i Danmarks talenttræneruddannelse. Foruden at være træner i Stubbekøbing, er Kim også træner i Nykøbing Badmintonklub, Storstrømmen-Kippinge badmintonklub og Nyråd Badmintonklub. Derudover er han også manden bag Badminton Lolland-Falsters kredstræning.

Om fredagen får, når der trænes i Stubbekøbing, får Kim hjælp af Amalie Svensson, som til dagligt spiller på Danmarksserien i Vordingborg.

Kontaktinformation kan ses under afsnittet ”Bestyrelse og trænere”.

Du melder dig til ved at møde op på første træning d. 24. august.

SAMARBEJDE MED STORSTRØMMEN-KIPPINGE BADMINTONKLUB

For 3 år i træk har STBK et samarbejde med Storstrømmen-Kippinge Badmintonklub. Hver fredag træner de to klubbers ældste ungdomsspillere sammen i henholdsvis lige uger i Stubbekøbing og ulige uger i Nr. Vedby.

Samarbejdet medvirker til at give spillerne variation og ikke at forglemme gode venskaber på tværs af de to klubber.

BROBYGNING

I STBK er du ungdomsspiller til og med u17. Men som erfaringen viser fra hele landet, mister mange unge interessen for at spille efter 16 års alderen. I flere år har Stubbekøbing arbejdet på at skabe en god bro mellem vores ungdomsspillere og seniorspillere. Det har været et fokuspunkt, da vi for det første gerne vil have at de unge mennesker fortsætter med at spille og for det andet, for at sikre at vores seniorhold har spillere. Alle vores U17 spillere tilbydes derfor træning om mandag fra 20.15-22.00, hvor klubbens mangeårige seniortræner, Jacob Brink står for træningen. 

For allerede at støtte båndene mellem ungdom og senior, tilbydes vores U15spillere også 10 x mandagstræninger, som forløber disse mandage fra 20.15-21.30:

MandagOnsdagFredag
U11 + U13 Gr2

kl. 16.00 - 17.30

Hanna Sulkjær &
Hans Christensen
Nybegynder Gr1

kl. 15.30 - 17.00

Anne Fløistrup, Amalie Svensson & Kristine Pedersen
U15 + U17 Gr3

kl. 17.30 – 19.00

Kim Vennegaard
U9 + U11 + U13 Gr2

kl. 17.00 - 18.30

Anne Fløistrup, Amalie Svensson & Kristine Pedersen
U15 + U17 Gr3

kl. 18.30 - 20.00

Jonas Nielsen
(Uge 33 + lige uger)
U15 + U17 Gr3

kl. 18.30 - 20.00

Kim Vennegaard &
Ulrich Christiansen
(Uge 35-39-43-47-51-3-9-15) - STBK Hallen
U15 + U17 Gr3

kl. 18.00 - 19.30

Kim Vennegaard &
Ulrich Christiansen
(Uge 37-41-45-49-1-5-11) - Nr. Vedby Hallen

Gruppe 3 skal hver anden fredag træne sammen med Storstrøm Kippinge – (Første fællestræning den 1/9)