senge-testeren.dk

Senge testeren

https://senge-testeren.dk/senge-test-bedste-seng/

”Hvor vigtig er søvn?”

Vi har lavet en lille liste over hvorfor søvn er så vigtigt for dig, og hvad det påvirker hvis du ikke får nok af det. For med en dårlig seng, risikerer du at få mindre end hvad er optimalt.

  1. Dårlig, eller manglende søvn er ofte forbundet med fedme. Mennesker som ikke sover nok, bliver ofte mere overvægtige over tiden, som undersøgelser viser- 89% større chance for børn at blive overvægtige og 55% for voksne.
  2. God søvn kan forbedre koncentrationsevnen og produktiviteten. Søvn er en vigtig del for hjernen, og den bliver påvirket negativt på kognition, koncentration, og præstationen hvis du får manglende søvn.
  3. God søvn kan maksimere atletisk præstation- Kroppens naturlige væksthormoner slå først til efter 6 timers søvn, hvor de arbejder med at få genopbygget og forøget musklen som du har trænet.
  4. Dårlig søvn er forbundet med depression, som er understøttet af at over 90% af mennesker med depression ofte fortæller at de sover dårligt.
  5. Søvn forbedrer dit immunforsvar, som passer på dig her i skiftende vejr og vinterperioden. Synes du din næse løber ret tit, du har let til halspine, eller hovedpine, så kan det i mange tilfælde skyldes manglende søvn.

Disse er blot fem af mange flere årsager til hvorfor søvn er vigtigt, og dermed, hvorfor en god seng og madras er vigtig. Det er altså ikke et sted man burde spare for meget, da søvn er så essentiel del af vores eksistens. Det er også vigtigt at du sættes dig ind i hvad gør en god seng, og hvad din krop har brug for- Hvor tung du er, og om du har dårlig ryg, eller andre problemer, og hvad dine præferencer er i forhold til en blød eller hård madras. For eksempel, i forhold til hvor tung du er, så afgør det madrassen fasthed som du skal vælge. Der findes derfor også asymmetriske senge, hvor den ene side er tilpasset kvinden, hvor madrassen er blødere, og den anden side manden, hvor den er hårdere.

Om alt dette og mere kan du læse på vores hjemmeside, senge-testeren.dk, og vi anbefaler at du gør hvis du går op i din søvn og dit velvære.