Metroseksuelle mand

Ny rolle for den metroseksuelle mand i de danske idrætsforeninger

 

I lang tid har der hersket en tradition om, at idræt og sport er et sted for rigtige mænd. Definitionen på rigtige mænd er i denne kontekst rigtig maskuline, muskuløse og macho-agtige mænd, som godt kan lide sport, øl, store bøffer og damer.

Det har skræmt mænd, som ikke føler, at de passer ind i denne boks, væk. Og det er faktisk en ganske stor del af befolkningen, som der her er tale om. For langt fra alle mænd passer ind i det typiske ideal for macho-manden. Tværtimod er der mange, som føler sig langt uden for denne kategori.

Den metroseksuelle mand bliver mere gængs

Inden for de seneste år, hvor der er begyndt at komme større fokus på det forkerte i at definere folk ud fra forudindtagede holdninger om køn, er der blevet langt mere plads til mænd, som har andre præferencer end mange andre af samme køn.

For eksempel er det blevet ganske normalt se mænd, som er mere metroseksuelle. At være metroseksuel betyder egentlig bare, at man her mere i kontakt med sin feminine side. Man er ikke bange for at dyrke bløde værdier som udseende, omsorg og kreativitet, og man kan balancere flere aspekter af sin personlighed.

Den metroseksuelle mand i idræt

Det voksende frisind i samfundet og den stigende accept af forskellige kønsdefinitioner har gjort, at der også langsomt er begyndt at blive gjort op med de definitioner, der normalt omfatter mænd inden for idræt.

Det har gjort plads til den metroseksuelle mand inden for idræt og sport. Og i sportsforeninger landet over bliver det mere og mere almindeligt at se mænd, som dyrker det mere feminine udseende og de mere bløde værdier. Og det medfører faktisk en række fordele for de mange idrætsforeninger.

Mere sammenhold og mere omsorg

For med den feminine værdier og den mere afdæmpede og mindre maskuline væremåde, kommer også en række fordele. For at turde aflægge den hårde macho-facade gør, at mange mænd er langt mere empatiske, opmærksomme og omsorgsfulde.

Og dette er en fordel både på banen og uden for banen. På banen er der mindre tendens til slåskampe og dårlig stemning, og i klubberne og foreningerne generelt er de metroseksuelle mænd gode til at engagere sig og tage en tørn for fællesskabet. Andre fordele inkluderer renvasket spillertøj, færre lugtende sokker og rene håndklæder.