esmark.dk

Charmen ved sommerhus

Forside

Uanset hvad slags ferie du er til, er sommerhus ferier altid noget vi alle kan værdsætte. Der er noget essentielt dansk ved sommerhus. At pakke familien og tage med på sommerhustur, når aftenerne er lange og varme, eller korte og kolde, er sommerhus altid en god ide. Om sommeren byder en sommerhustur på grill med familien og vennerne, kolde øl, vin og ost, og hvad der ellers hører til, langt ud på natten.

Når det så bliver koldt udenfor, og man sidder indenfor i sommerhuset med pejsen tændt, varmet vin, og hører brænde tikker- Så er charmen og romantikken på sit allerhøjeste. For dem der endda er så heldige at de har sauna i deres sommerhus, kan de komme ud og vinterbade hvis sommerhuset ligger tæt ved vandet, eller bare komme ud og rulle i sneen, før de løber ind til sommerhuset igen og ind og den varme sauna. Det bliver ikke meget bedre når det kommer til hygge- Og det er netop det, sommerhuse byder mest al alt- Hygge!

Sommerhuse har evnen om at samle os alle, i juletiden, i sommertiden, i de kedelige efterårsmåneder, eller når foråret er ved at være over os. Uanset tidspunkt på året, og hvor de befinder sig rundt i landet, er sommerhuse noget specielt og dejlig traditionelt dansk vi har.

Det er en del af vores kultur som rugbrødmader og Kim Larsen. Men ligesom Kim Larsen, er sådan et sommerhus ikke her for evigt, medmindre man holder det ved lige. Sommerhuse er ofte bygget af træværk, og træværk lever ikke for evigt. Så hvis du har et sommerhus et sted ud i det danske, husk at passe på det ved årligt at give det et nyt lag lak, især her før vinteren. Fugten og det kolde vejr trænger ind i træværket og gør at sommerhuset, så charmerende og flot som det ellers kan stå, kommer til at lede over det lange løb.

Så husk, for alle det hygge og charme som dit sommerhus giver dig, at du også giver dit sommerhus noget igen- Lidt kærlighed og opmærksomhed. Eller hvis du ikke orker det, kan du selvfølgelig også leje dit næste sommerhus besøg her.