energibyer.dk

Vælg altid bæredygtighed

Efterhånden er vores planet ramt godt og grundigt af global opvarmning og man kan desværre godt mærke det. Sommeren er blevet markant varmere og længere. Der er mange ting, som man kan gøre ved det, men det vigtigste er bare, at man gør et eller andet. Så derfor bør man altid vælge det bæredygtige alternativ, hvis man har pengene til det og muligheden for det. Man er ikke tvunget til at tage nogle valg, men man kan så småt hjælpe jorden, hvis man tager sådanne simple valg. Hvis alle gør det, så er planeten allerede på rette spor.

Tænk over dine valg

Når man begynder at tænke over bæredygtighed, så bliver man mere bevidst om sine valg. Man går nemlig hele tiden med den tanke i baghovedet, så man kan altid lige stoppe sig selv, hvis man er ved at gå hjemmefra uden af at slukke lyset. Man skal nemlig begynde at tænke mere over sine valg, så man kan være med til at blive mere bæredygtig. Nødvendigvis skal man ikke lave de helt store ændringer, hvis man ikke har lyst til det. Man skal bare tænke over de små ting og prøve på at gøre det bedre hver dag. Så længe med gør noget for miljøet i stedet for at konstant skade det.

Dyrk meget mere sport

Man kan have mange forskellige hobbyer, der indebærer at måske se film på sin computer, spille på sin konsol eller noget helt andet, der kræver strøm. Den måde man får strøm på, er nødvendigvis ikke særlig bæredygtig, så hvis man skal gøre det helt rigtigt. Så skal man finde noget andet at lave. Man kan derfor vælge at dyrke sport i en sports- og idrætsforening, hvor man har muligheden for at være sammen med andre på samme tid. Når man er udenfor og dyrker sport med sine venner, så udleder man ikke direkte CO2 på samme måde. Det er ikke kun bæredygtigt, men det er også godt for kroppen med sport.

Vær sammen i fællesskab

Hvis man også skal gøre tingene mere bæredygtige, så er det en god idé, hvis man befinder sig sammen i grupper. Så skal der nemlig ikke så meget til at varme steder op og helt generelt er det nemmere at ’’deles’’ om alt det CO2, som man udleder. Man kan også blive enige om forskellige bæredygtige initiativer, som man gerne vil have gennemført. Det er helt op til en selv, hvordan man griber problemet an. Det er bare vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Man kan nemlig allerede mærke det på kloden.